Γνωρίζετε ότι στα κανάλια του YouTube υπάρχει συνωστισμός από μέλη και δημιουργούς περιεχομένου, έτσι μάλλον η παρακάτω είδηση ήταν αναμενόμενη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι η Google δεν διστάζει να ανοίγει και να κλείνει υπηρεσίες.

Έτσι από σήμερα ορισμένα κανάλια έχουν μια νέα καρτέλα που ονομάζεται «Κοινότητα.» Όπως καταλαβαίνετε από το όνομα της νέας καρτέλας, είναι ένας πρόσθετος χώρος όπου οι χρήστες του YouTube μπορούν να δημοσιεύσουν μηνύματα προς το κοινό τους χωρίς να χρειάζεται να δημοσιεύουν ένα βίντεο.

 

Αυτό θα μπορούσε να σταματήσει τα “Announcement” των βίντεο, αφήνοντας τους χρήστες του YouTube να πουν γρήγορα κάτι χωρίς να ανεβάζουν βίντεο. Θα μπορούσε επίσης να ενθαρρύνει τους χρήστες του YοuTube να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους στο ίδιο το YοuTube, αντί να το κάνουν σε άλλες πλατφόρμες όπως το Twitter ή το Facebook.

Οι συνδρομητές μάλιστα μπορούν να επιλέξουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που ένας δημιουργός προσθέτει κάποια δημοσίευση στην Κοινότητα.

Φυσικά το νέο χαρακτηριστικό έχει άρωμα κοινωνικού δικτύου και ίσως αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της Google, που δεν έχει μείνει ευχαριστημένη με την απόδοση του Google+.

Μπορείτε να δείτε το νέο χαρακτηριστικό ήδη σε μεγάλα κανάλια