Δεν είναι μυστικό ότι ο γνωστός browser της Google, Chrome καταναλώνει πολλούς πόρους/ισχύ και μνήμη. Ευτυχώς, η Google πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα με μία μελλοντική αναβάθμιση του browser της που θα περιλαμβάνει δύο χαρακτηριστικά βελτιστοποίησης. 


Η Google ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει ένα χαρακτηριστικό εξοικονόμησης μπαταρίας (battery saver) και ένα χαρακτηριστικό εξοικονόμησης μνήμης (memory saver), τα οποία πρόκειται να διαθέσει σταδιακά άμεσα. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως έκανε γνωστό η εταιρεία, τα νέα αυτά χαρακτηριστικά θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως για όλους και σε όλες τις πλατφόρμες, Windows, macOS και Chrome OS.


Σύμφωνα με τον γίγαντα της αναζήτησης, η λειτουργία memory saver θα βοηθήσει ώστε ο browser να καταναλώνει περίπου 30% λιγότερη μνήμη σε σχέση με πριν. Το χαρακτηριστικό στοχεύει στο να κάνει τη χρήση των καρτελών ομαλότερη. Όπως περιγράφει η Google, αν έχετε πολλές καρτέλες ανοικτές, η λειτουργία memory saver θα απελευθερώνει μνήμη από τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιούνται από τον χρήστη. Οι ανενεργές καρτέλες θα επαναφορτώνονται μόλις ο χρήστης επανέλθει σε αυτές για να τις χρησιμοποιήσει.


Η λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας -battery saver- ενεργοποιείται αυτόματα μόλις το επίπεδο της μπαταρίας του υπολογιστή πέσει κάτω από το 20%. Όταν η μπαταρία φτάσει σε αυτό το χαμηλό ποσοστό, η λειτουργία θα αρχίσει να περιορίζει διάφορα πράγματα, όπως η δραστηριότητα στο παρασκήνιο ή τα οπτικά εφέ σε ιστοσελίδες με animations και βίντεο. Αν βεβαίως είστε ευχαριστημένοι με τον Google Chrome ως έχει, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από τις δύο λειτουργίες. Επιπροσθέτως, ο memory saver θα σας επιτρέπει να επισημαίνετε ή μαρκάρετε ιστοσελίδες που δεν επιθυμείτε να παρεμβαίνει στη λειτουργία τους. Για να δείτε αν τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν ενσωματωθεί στον browser σας, αρκεί να πατήσετε τις «τρεις τελείες»  δεξιά στον browser σας για να τα εντοπίσετε στο drop down μενού.


Πηγή: insomnia.gr