Φίλος του Google Chrome; Σκεφτείτε τους browsers σαν το όχημα που σας ταξιδεύει στο διαδίκτυο. Κάθε όχημα όμως χρειάζεται και κάποια συντήρηση. Παρακάτω θα δούμε απλά hacks για να κάνετε τον Google Chrome καλύτερο, ταχύτερο, και να χρησιμοποιεί λιγότερη RAM.

Το Google Chrome είναι πλέον το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης. Είναι μια ισχυρή, και αξιόπιστη πλατφόρμα που δίνει πολλές παραγωγικές δυνατότητες με τη χρήση επεκτάσεων. Υπάρχουν επίσης και πάρα πολλά tweaks που εμφανίζουν λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης που υπάρχουν κρυμμένες στον κώδικά

 

του.

Εάν δεν έχετε το Google Chrome, μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ. Ο Chrome είναι διαθέσιμος για Windows, Mac και Linux, για iOS και για Android.

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το Google Chrome, τότε το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν χρειάζεται να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Μπορείτε να δείτε αν υπάρχει κάποια ενημέρωση, επειδή το burger μενού (το εικονίδιο τριών γραμμών στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης) έχει γίνει από πράσινο, κίτρινο και κόκκινο κάτι να σας δίνει μια οπτική υπενθύμιση του ότι χρειάζεται ενημέρωση.

Κατά κανόνα, το κλείσιμο και η επανεκκίνηση του Chrome είναι το μόνο που χρειάζεται για να δείτε αν υπάρχει κάποια ενημερωμένη έκδοση, αλλά μπορείτε να το δείτε και από την διεύθυνση:


Τώρα που τρέχετε μια ενημερωμένη έκδοση του Chrome, μπορείτε να ξεκινήσετε την αφαίρεση τυχόν ανεπιθύμητων επεκτάσεων και plugins που έχετε χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια μηνών ή ίσως και ετών από τότε που αρχίσατε να χρησιμοποιείτε τον browser.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε


στη γραμμή διευθύνσεων. Μπορείτε να αποεπιλέξετε το πλαίσιο για να απενεργοποιήσετε την επέκταση ή να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του κάδου για να τη διαγράψετε.

Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε


στη γραμμή διευθύνσεων για να ελέγξετε τα plugins σας. Απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να τα απενεργοποιήσετε.

Στη συνέχεια, αν συνηθίζετε να περιηγείστε με πολλές καρτέλες ανοιχτές, έχετε ίσως παρατηρήσει ότι αυτό χρησιμοποιεί πάρα πολύ μνήμη RAM. Παρακάτω υπάρχουν μερικές επεκτάσεις που θα σας βοηθήσουν να έχετε όσες καρτέλες θέλετε ανοιχτές χωρίς τόση κατανάλωση μνήμης.

Μπορείτε να επιλέξετε:

Tab Wrangler
One Tab
The Great Suspender

Ένας άλλος τρόπος για την βελτίωση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης είναι και ο καθαρισμός της μνήμης cache.

Αν ο Chrome τρέχει για κάποιο χρονικό διάστημα, η κρυφή μνήμη γεμίζει με το ιστορικό περιήγησής σας. Η διαγραφή των cache ελευθερώνει χώρο στο δίσκο, αλλά κάνει και το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο εύχρηστο.

Πληκτρολογήστε:


στη γραμμή διευθύνσεων και αποφασίσετε τι θέλετε να διαγράψετε. Θα πρότεινα την επιλογή Cached images and files. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαγράψετε τα πάντα και να αρχίσετε με έναν εντελώς καθαρό browser.

 

Ελέγξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας για κακόβουλο λογισμικό.
Για να σαρώσετε την εγκατάσταση του Chrome για κακόβουλο λογισμικό, η Google ανέπτυξε το Chrome Cleanup Tool για τους χρήστες των Windows.

Θα μπορούσατε επίσης να σαρώσετε το πρόγραμμα σας το αγαπημένο σας Anti-Malware.

Χρήσιμες συντομεύσεις

Υπάρχουν πάρα πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου για τον Google Chrome, αλλά θα δούμε τις πιο χρηστικές

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου:


Μερικά άλλα κόλπα

Θέλετε να δείτε μερικές κρυμμένες λειτουργίες του Google Chrome; Πληκτρολογήστε τα παρακάτω στη γραμμή διευθύνσεων:

 

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Google Chrome σαν σημειωματάριο; Πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων:

 
 
 
 
1
data:text/html,<html contenteditable>