rog_gl552vw

 

Η Westnet παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τα νέα laptop & desktop ROG της Asus, κορυφαίου παίκτη της αγοράς παγκοσμίως (No 1 brand σε gaming notebooks). Τα Asus ROG, ειδικά σχεδιασμένα για να απογειώσουν την εμπειρία του gaming, εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιο της Westnet με υψηλής ποιότητας προϊόντα που απευθύνονται σε μια κατηγορία ιδιαίτερα απαιτητικών καταναλωτών, τους gamers, ένα κοινό που αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

 

Έχοντας δημιουργήσει πριν δέκα χρόνια την ομάδα ROG -Republic Of Gamers- με μοναδικό σκοπό την προώθηση τεχνολογίας υπολογιστών, ειδικά σχεδιασμένης για τις ανάγκες του gaming, η Asus αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέλος αυτής της κοινότητας. Από το 2006, τα προϊόντα ROG εισάγουν στο κοινό hardware που εξελίσσει την εμπειρία του gaming, χτίζοντας ένα μυθικό όνομα ανάμεσα στους φανατικούς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Η Westnet σε συνεργασία με την Asus συμπορεύονται με την παγκόσμια αγορά και οδεύουν πλέον περισσότερο στις έτοιμες λύσεις, παρά στο BTO( build-to-order). Ειδικότερα, ο τομέας των high-end gaming PCs και των laptops είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος σε όλες τις αγορές, καθώς οι gamers αναβαθμίζουν πολύ πιο γρήγορα και συχνά το hardware των υπολογιστών τους. Πιο συγκεκριμένα, τα gaming PCs και laptops ανανεώνονται κάθε 2-3 χρόνια από έναν gamer, σε αντίθεση με έναν απλό υπολογιστή που θα ανανεωθεί κατά μέσο όρο σε 7 χρόνια από έναν απλό χρήστη. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός πως τα smartphones και τα tablets δεν έχουν αντικαταστήσει τους gaming υπολογιστές, όπως συνέβη με τους παραδοσιακούς.

rog_-g11cd

Στην Ελλάδα, παρότι η αγορά των notebooks παρουσιάζει πτωτική πορεία συγκριτικά με τον αριθμό των συνολικών πωλήσεων στο πρώτο 6μηνο του 2016, τα gaming notebooks αποτελούν ξεχωριστή υποκατηγορία με σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις και ανάπτυξη μεγαλύτερη από 70%, συγκριτικά με τις πωλήσεις του ίδιου χρονικού διαστήματος το 2015. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Asus κατέχει μερίδιο 25% στη συγκεκριμένη αγορά.

Για ακόμα μια φορά η Asus, συνυφασμένη με την έννοια της καινοτομίας, κατορθώνει με την κυκλοφορία των νέων laptop ROG να αναβαθμίσει την εμπειρία του gaming. Τα νέα μοντέλα Asus ROG GL552VW & GL752VW και τα desktop G11CD και G20CB επιτυγχάνουν τη δική τους επανάσταση με τον «παιχνιδο -κεντρικό» σχεδιασμό τους, επιφυλάσσοντας στους χρήστες ηλεκτρονικών παιχνιδιών μια τελείως νέα και ξεχωριστή εμπειρία.

Οθόνη ROG Swift PG248Q

Η αναγνωρισμένη στον χώρο ASUS προκαλεί τους απανταχού gamers με τη νέα κυκλοφορία της, την ROG Swift PG248Q, μια οθόνη με λιτή αλλά gaming εμφάνιση και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Περιλαμβάνει ένα panel 24 ιντσών και ανάλυσης Full HD (1920×1080 pixel) με λόγο πλευρών 16:9 έρχεται με super smooth εικόνα ενώ ενσωματώνει τη τεχνολογία G-Sync και 3D Vision της NVIDIA για εξάλειψη του tearing και άλλων ενοχλητικών προβλημάτων που δημιουργούνται με τη διαφορά των FPS και των Hz της οθόνης.

Οι δυνατότητες της ROG Swift PG248Q δε σταματούν εδώ καθώς το υψηλής ποιότητας panel που ενσωματώνει μπορεί να υπερχρονιστεί έως και τα 180Hz για ομαλή εικόνα και 1ms χρόνο απόκρισης από γκρι σε γκρι περιβάλλον. Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης ήταν μονόδρομος για την ASUS η οποία προσφέρει σε όλους τους Gamers ένα ισχυρό όπλο, αντίστοιχο με αυτά των επαγγελματιών στον τομέα των eSports.

rog-swift-pg248q

Εκτός από το ισχυρό panel και την υποστήριξη της τεχνολογίας G-Sync, η ASUS της έχει προσδώσει και μερικά ακόμη gaming χαρακτηριστικά όπως τη τεχνολογία GamePlus η οποία προσφέρει in-game βελτιώσεις όπως σκόπευτρο, χρονομετρητή καθώς και μετρητή FPS για τα πιο σύγχρονα παιχνίδια. Επιπλέον το αποκλειστικό χαρακτηριστικό GameVisual, βελτιώνει τη ποιότητα της εικόνας με το πάτημα ενός πλήκτρου, για πιο ζωντανά παιχνίδια ενώ υπάρχουν αρκετά preset ανάλογα με τον τύπο του παιχνιδιού ή της εφαρμογής που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Επιπρόσθετα, η οθόνη διαθέτει και ένα χαρακτηριστικό για χαμηλό blue light κάτι που βοηθάει στη μειωμένη κόπωση των ματιών από την πολύωρη χρήση.

Από πλευράς συνδέσεων, η νέα οθόνη της ASUS υπερκαλύπτει όλες τις ανάγκες που μπορεί να παρουσιαστούν με μια DisplayPort 1.2, μια HDMI 1.4 δύο USB 3.0 καθώς και μια έξοδο ακουστικών. Το όμορφο αισθητικά stand της περιλαμβάνει εκτός του LED και χώρο για cable management καθώς και δυνατότητα ρύθμισης σε όλες τις πιθανές θέσεις, περιστροφή, ύψος, οριζόντια περιστροφή και κλίση ενώ το πίσω μέρος της περιλαμβάνει ειδικές οπές για τη ψύξη του εσωτερικού.

ROG Spatha gaming mouse

Η ASUS εισάγει στην αγορά το ROG Spatha, ένα gaming ποντίκι με πολλές αρετές, πλούσια χαρακτηριστικά και πλήθος πλήκτρων ειδικά σχεδιασμένα για όσους ασχολούνται με MMO τίτλους. Με την ιδιαίτερη και φουτουριστική εμφάνιση το Spatha ξεχωρίζει εύκολα σε ένα gaming setup λόγω της ποιοτικής κατασκευής του από κράμα μαγνησίου ενώ το κύριο ατού του είναι τα 12 προγραμματιζόμενα πλήκτρα του καθώς και ο τρόπος σύνδεσης αφού μπορεί να λειτουργήσει είτε ενσύρματα είτε ασύρματα.

Τα πλήκτρα του είναι πλήρως προγραμματιζόμενα μέσω του παρεχόμενου προγράμματος ενώ η ASUS έχει τοποθετήσει διακόπτες της OMRON στο αριστερό και δεξί κλικ ενώ το socket είναι εναλλάξιμο για εύκολη παραμετροποίηση. Παράλληλα, υπάρχουν έξι διακόπτες της Alps, εξίσου προγραμματιζόμενοι μέσω του ειδικού software στην περιοχή του αντίχειρα για επιπλέον λειτουργίες. Μαζί με το ποντίκι έρχεται και μια βολική βάση φόρτισης η οποία χρησιμοποιείται στην ασύρματη λειτουργία ενώ παρέχει και ένδειξη λειτουργίας καθώς και της «στάθμης» της μπαταρίας. Ο αισθητήρας που ζει στο εσωτερικό έχει ανάλυση 8200 DPI ενώ διαθέτει επίσης 30g acceleration και 2000Hz USB polling rate.

rog_spatha

Η συσκευή διαθέτει επίσης τρεις ζώνες φωτισμού, και όλες τους μπορούν να ρυθμιστούν από το σχετικό software που παρέχει η ASUS. Η περιοχή του logo, της ροδέλας και των πλαϊνών πλήκτρων μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά ανάλογα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη και σε κάθε ένα από τα 16.8 εκατομμύρια διαθέσιμα χρώματα από το πρόγραμμα ROG Armoury. Σύμφωνα με την εταιρία, το ποντίκι έχει σχεδιαστεί με τη βοήθεια αναγνωρισμένων επαγγελματιών gamers της κοινότητας και λαμβάνοντας υπόψιν το feedback και τις προτάσεις τους, έδωσαν ζωή στο Spatha το οποίο προασπίζει τις υψηλές επιδόσεις του καθώς και την εξίσου υψηλή αντοχή του.