Menu
Your Cart

The King Of Fighters XIV (PS4)

The King Of Fighters XIV (PS4)
The King Of Fighters XIV (PS4)
49,95€
Χωρίς ΦΠΑ: 40,28€
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός Προϊόντος: 19667
Αγορά

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και περιμένει τον νικητή. 

Η σειρά The King of Fighters ανέκαθεν αποτελούσε μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες της δεκαετίας του '90. Οι χαρακτήρες στο roster του KOF ήταν ξεχωριστοί με αποτέλεσμα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να αποκτήσουμε τους δικούς μας αγαπημένους. Θυμόμαστε ακόμα τις εποχές που προσπαθούσαμε να γίνουμε εμείς οι πρωταθλητές/βασιλιάδες σε αυτό το τρελό σύμπαν που συμπεριλάμβανε ήρωες από διάφορα άλλα games όπως τα Fatal Fury, Art of Fighting, Ikari Warriors κ.α. 

Από το 1994, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο μέλος της πασίγνωστης σειράς King of Fighters, μέχρι και φέτος (2016), έχουν περάσει 22 χρόνια και σε αυτό το διάστημα έχουμε δει 14 κύριους τίτλοι και άλλα τόσα spin-offs. Η SNK προσπάθησε αρκετές φορές να βελτιώσει την Fighting σειρά της, προσθέτοντας 3D models, δοκιμάζοντας νέα πράγματα όπως την αφαίρεση της βασικής ιστορίας κ.α. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό βήμα της SNK έγινε το 2003, όταν σταμάτησε να κυκλοφορεί νέο τίτλο κάθε χρόνο και αφιερώθηκε περισσότερο στο development.  

Το 2016 είναι κομβικό σημείο για την SNK αφού ο φετινός τίτλος της Ιαπωνικής εταιρείας, King of Fighters XIV, πρέπει να αποτέλεσει ένα διασκεδαστικό fighting game για κονσόλες και όχι για τα arcade της Ιαπωνίας. Επίσης οι χαρακτήρες θα πρέπει να είναι πλέον 3D και το gameplay να περιλαμβάνει τα καλύτερα στοιχεία από όλες τις προηγούμενες εκδόσεις. Για αυτόν τον σκοπό, ο battle designer του Street Fighter IV, Yasuyuki Oda, ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο King of Fighters XIV. Είναι τελικά το αποτέλεσμα αυτό που περιμέναμε από την νέα κυκλοφορία; Αυτό αναλύουμε στο σημερινό review. 

Κάψε το σενάριο;

Το Story Mode του KOF 14 θα το χαρακτηρίζαμε απογοητευτικό. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το τί συμβαίνει, το background κάποιου χαρακτήρα ή κάτι αντίστοιχο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως ο Antonov, ένας πλούσιος παλαιστής, είναι ιδιοκτήτης του παγκόσμιου τουρνουά King of Fighters. Διαλέγοντας τρεις μαχητές, καλείστε να παίξετε ενάντια σε άλλες δέκα ομάδες των τριών και να φτάσετε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσετε τον Antonov. 

Κατά την διάρκεια των 10 αγώνων, είδαμε τρία cutscenes τα οποία μας έδωσαν να καταλάβουμε πως συμβαίνει κάτι περίεργο στον κόσμο του KOF 14. Δεν υπάρχουν ούτε καν στιγμιότυπα με παίκτες όπως γίνεται στο Street Fighter V. Το μόνο που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως θετικό για τα λίγα cutscenes είναι η ποιότητά τους που θυμίζει CGI ταινίες υψηλού επιπέδου. 

Οι απαραίτητες αλλαγές 

Το King of Fighters XIV είναι φιλικό σε νέους παίκτες, οι οποίοι δεν έτυχε να μυηθούν σε αυτό το σύμπαν μέχρι στιγμής. Ξεκινώντας, αμέσως πήγαμε στο Training Mode και αξίζει να αναφερθεί πως όλες οι άλλες επιλογές ήταν κλειδωμένες. Αμέσως καταλαβαίνουμε πως πρέπει να υπάρχουν αλλαγές από τον προηγούμενο τίτλο, τις οποίες θα πρέπει να δουν όλοι εφόσον περάσουν από το αναλυτικό training. 

Μαχητικές καταστάσεις 

Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας στους παλιούς, φανατικούς παίκτες του King of Fighters ότι η σειρά έχει βελτιώσει το μαχητικό στυλ της. Το KOF, έχει δανειστεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τους προηγούμενους τίτλους. Όταν λέμε “τα καλύτερα”, εννοούμε τα fan favorite προφανώς αφού πέρα από το feedback του κόσμου, δεν υπάρχει κάποια άλλη μεζούρα μέτρησης της επιτυχίας. 

Το Tutorial μας βοηθάει να μάθουμε τις πιο απλές κινήσεις για αρχή, όπως την σωστή κίνηση στον χώρο, με dash, dodge, jump κτλ. Στην συνέχεια μπαίνουμε στο κλίμα των πιο απλών επιθέσεων, μέχρι να συναντήσουμε τις πιο εκλεπτυσμένες. Για αρχή έχουμε το Max Mode όπου μπορούμε να εκτελέσουμε πιο δυνατές εκδόσεις των επιθέσεών μας και σημαντικά combos προκειμένου να “γυρίσουμε” μία δύσκολη κατάσταση προς όφελός μας. Για να ενεργοποιήσετε το Max Mode, θα πρέπει να είναι γεμάτη και η αντίστοιχη μπάρα φυσικά. 

Συνεχίζουμε με τα Super, Advanced, Climax Cancels όπου ακυρώνετε μία κίνηση για να την μετατρέψετε σε κάποιο combo. Μπορεί να ακούγεται ως περίπλοκο στην εκτέλεση αλλά σίγουρα αποτελεί μία βελτίωση από τα Drive Cancels του KOF 13 που απαιτούσαν κάποιο skill για να γίνουν. Τέλος, το αγαπημένο μας ήταν το Rush που αποτελεί την εύκολη λύση σε περίπτωση που θέλετε να “κόψετε” πολλά hit points από τον αντίπαλο και δεν γνωρίζετε τόσο καλά τις επιθέσεις του μαχητή σας. 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
ΚακήΚαλή